PortalePortale  IndexIndex  KalenderKalender  FAQFAQ  ZoekenZoeken  RegistrerenRegistreren  GebruikerslijstGebruikerslijst  GebruikersgroepenGebruikersgroepen  InloggenInloggen  

Deel | 
 

 Wat is jou lievelings film?

Ga naar beneden 
AuteurBericht
plusja

avatar

Vrouw Aantal berichten : 261
Registration date : 16-09-07

Cheetah Profiel
Partner: /
Ouders: zaphod en duma
Leeftijd: 1 jaar

BerichtOnderwerp: Wat is jou lievelings film?   zo dec 02, 2007 6:39 pm

plaats hier jou lievelings film xD hij stond er nog niet bij duZzZZzz
mare mijn lievelings film is zoals vele al weten pirates 1 2 3


deel 1

De film gaat over kapitein Jack Sparrow (Johnny Depp) die probeert de vloek van The Black Pearl te breken. De kapitein is Kapitein Barbossa (Geoffrey Rush), die Elizabeth Swann (Keira Knightley) ontvoert om met haar bloed de vloek te verbreken. Hij weet echter niet dat niet haar bloed, maar dat van Will Turner (Orlando Bloom) nodig is om de vloek te kunnen stoppen. Will en Jack vormen samen een team om Elizabeth te bevrijden.

deel 2

Jack Sparrow (Johnny Depp) ontdekt dat hij nog in het krijt staat bij de legendarische Davy Jones, kapitein van het spookachtige schip de Flying Dutchman. Terwijl de tijd doortikt, moet Jack een manier zien te vinden om Davy Jones tevreden te stellen en zo aan de vloek te ontkomen. Hierbij heeft hij de hulp nodig van zijn vrienden, Will Turner (Orlando Bloom) en Elizabeth Swann (Keira Knightley) die volop bezig zijn met hun trouwplannen. Zij zijn gedwongen om mee te gaan op een van Jack's vele avonturen.

deel 3

Jack Sparrow wordt opgehaald uit "De kist"
Het is aan Will Turner, zijn geliefde Elizabeth Swann en de rest van de bemanning van Jack Sparrow om met hulp van de uit de dood teruggekeerde Kapitein Hector Barbossa Jack Sparrow terug te vinden. Voor deze hachelijke onderneming hebben ze bijzondere navigatiekaarten nodig, die hen niet alleen naar de Andere Wereld, maar naar "De Kist van Davy Jones" kunnen leiden. Deze "Kist" is een plek in de Andere Wereld waar Jack Sparrow door zijn dood is terecht gekomen. Na een lange reis in de Andere Wereld vindt de bemanning Jack op een vreemd wit eiland, middenin de zee. Jack stapt aan boord, en de terugreis gaat van start.

De terugreis naar de "bovenwereld" is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Volgens de bijzondere navigatiekaarten is het enige moment waarop de overleden zielen kunnen terugkeren uit de onderwereld, het moment dat de zon een groene flits vertoont bij zonsondergang. Wanneer die groene flits zal verschijnen, weet niemand. Jack Sparrow bestudeert daarom de navigatiekaarten nog eens uitvoerig, op zoek naar meer aanwijzingen. Hij ontdekt de inscriptie "Up is down" (Boven is beneden). De bemanning kapseist het schip zodat het 180 graden gedraaid in zee komt te liggen. Wanneer vervolgens bij zonsondergang een groene flits uit de zon verschijnt, verwisselen de lucht en de zee van plaats en weten Jack en zijn bemanning aan de onderwereld te ontsnappen.

De Black Pearl en haar bemanning zijn bijna op de weg terug in de wereld van de stervelingen wanneer ze kleine bootjes met mensen erin in tegenovergestelde richting langs het schip zien varen. Het blijken de pas gestorvenen te zijn, die hun reis naar het hiernamaals maken. In één van de vele bootjes die naar het hiernamaals varen, ziet Elizabeth haar vader, die vermoord werd door Lord Beckett. Elizabeth raakt in paniek en wil hem redden, maar haar vader lijkt te berusten in zijn lot en roept haar na dat hij de groeten aan haar (jaren eerder overleden) moeder zal doen.


[bewerk] De macht van Lord Beckett
James Norrington, de vroegere verloofde van Elizabeth Swann, en in dienst van de Britse Oost-Indische Compagnie, heeft inmiddels de status van Admiraal. Hoewel hij in deel 2 van de filmreeks aan lagerwal was geraakt en tegen wil en dank piraat was geworden, heeft hij zijn carrière weer terug, nadat hij het hart van Davy Jones aan Lord Beckett heeft overhandigd. Dit hart had Davy Jones - de gevreesde heerser van de zee - ooit uit zijn eigen lichaam gesneden en veilig opgeborgen, maar in deel twee van de filmserie was het gevonden door Jack Sparrow, James Norrington en Elisabeth Swann. Op het moment dat ze het hart vonden, kwam Will Turner. Wie het hart van Davy Jones heeft, heeft Jones in zijn macht. Nu Beckett het hart van Davy Jones bezit, heeft Beckett de controle over Davy Jones en zijn schip, The Flying Dutchman, en heerst Lord Beckett nu over de Zeven Zeeën. Davy Jones werd door hem al bevolen om de Kraken te doden, het zeemonster dat volledig in de macht van Davy Jones was, en wordt nu gedwongen om alle piratenschepen stuk voor stuk aan te vallen. Het is de droom van Beckett om alle piraten ter wereld uit te roeien en op te knopen, en dankzij Davy Jones' hart lijkt dit nu allemaal werkelijkheid te worden.


[bewerk] Vergadering van de piratenleiders
Door de overgebleven piraten over de hele wereld wordt inmiddels het beruchte lied van de Broederschap Bijeenkomst gezongen: Een lied dat de 9 piratenleiders naar Shipwreck Cove moet leiden voor een belangrijke vergadering. Nu alle piraten ter wereld bedreigd worden, is het meer dan ooit nodig om samen te komen en een plan te verzinnen om te overleven. Elke piratenleider moet zijn zilverling meenemen naar de vergadering, om straks aan te kunnen tonen dat hij één van de negen piratenleiders is, of een opvolger ervan.

Tijdens de reis naar Shipwreck Cove wordt er meer bekend over de betekenis van die zilverlingen. Behalve voor de herkenning van piratenleiders dienen de negen zilverlingen nog ergens anders voor. Ze zijn ooit gebruikt om de heidense godin Calypso in een menselijk lichaam te binden. Calypso regeerde ooit over de Zeven Zeeën, maar was zo machtig dat de piratenleiders haar gevangen namen en haar in een menselijk lichaam stopten, zodat ze in toom te houden was. Jack Sparrow en Hector Barbossa zijn twee van de negen piratenleiders. Eén van de andere zeven is kapitein Sao Feng, een machtige kapitein uit Singapore die berucht en gevreesd is bij vele piraten. Om Sao Feng op een dwaalspoor te brengen, en hem zo in toom te kunnen houden, doet Barbossa alsof Elizabeth de godin Calypso is. Sao Feng koopt Elizabeth van Barbossa over en neemt haar mee op zijn schip. Wanneer het schip van Feng tijdens de reis naar Shipwreck Cove wordt aangevallen door de Flying Dutchman, wordt Sao Feng gedood. Met zijn laatste krachten maakt hij Elizabeth kapitein van zijn schip en opvolger als piratenleider. Terwijl Fengs schip wordt meegevoerd en de bemanning opgesloten is in de Dutchman ontmoet Elizabeth in de cel "Bootstrap" Bill Turner die al langzaam maar zeker één wordt met het schip en zijn geheugen begint te verliezen. Admiraal James Norrington, die van Beckett supervisie over Davy Jones gekregen heeft, krijgt echter berouw, mede vanwege zijn liefde voor Elizabeth. Hij helpt Elizabeth en de bemanning ontsnappen, maar offert zich op als Bootstrap alarm slaat en hem neersteekt.

En dan komt het moment dat alle piraten op Shipwreck Cove zijn gearriveerd. Nadat alle 9 Zilverlingen zijn verzameld, wordt Barbossa's plan duidelijk. Hij is van plan Calypso te bevrijden en hoopt op genade van haar. De piratenleiders worden het echter niet eens over wat er nou precies moet gebeuren, en ze besluiten om een piratenkoning te kiezen die de knoop moet doorhakken. Er wordt een stemming georganiseerd om te beslissen wie de volgende Koning der Piraten zal worden. Normaal gezien stemmen de piratenleiders steeds op zichzelf, maar Jack kiest voor Elizabeth waardoor zij koning, en niet koningin, wordt gekroond. Elizabeth beslist om te gaan vechten tegen Becketts armada.

Ondertussen ontdekt Will Turner waarom Davy Jones ooit zijn hart uit zijn lichaam gesneden had, en had opgeborgen in een kist. De godin Calypso was ooit de vrouw van wie Davy Jones hield. In ruil voor het eeuwige leven en haar eeuwige liefde had zij hem de opdracht gegeven om de zielen van alle doden naar het hiernamaals te begeleiden. Eén keer in de tien jaar mocht hij vervolgens aan land om één dag bij haar te kunnen zijn. Tien jaar lang had hij vervolgens zijn leven ingezet voor zijn nobele taak. Maar toen zij die ene dag dat hij aan land was, niet op kwam dagen, werd hij zo kwaad dat hij besloot om voortaan zijn taak te verzaken, en wraak op Calypso te nemen. Hij was in die tijd nog één van de negen piratenleiders, en had er tijdens de allereerste piratenleiderbijeenkomst voor gezorgd dat Calypso veroordeeld was tot een mensengedaante. De mensengedaante waartoe Calypso veroordeeld was, wordt vervolgens ook algemeen bekend. Het is Tia Dalma, de mysterieuze Caraibische toverheks die de hele film lang al op het schip van Jack Sparrow meereist.


[bewerk] Het laatste gevecht
Terwijl Will Turner het geheim van Davy Jones en Calypso ontdekt, begint de strijd tussen de enorme armada van Beckett en de laatste paar piratenschepen ter wereld. De piratenleiders besluiten het ritueel te voltrekken om Calypso te bevrijden, omdat zij hun enige hoop lijkt te zijn. Na het ritueel wordt Calypso bevrijd en ze creërt een enorme draaikolk op zee: de maalstroom. Op bevel van de nieuwe koningin, Elizabeth, strijden de piraten tegen Davy Jones en Lord Beckett en in levensgevaarlijke duels komen enkele mensen om het leven. Hoewel het strijdgewoel hevig is, zien Elizabeth Swann en Will Turner tussen neus en lippen door nog wel de kans om elkaar het ja-woord te geven.

En dan nadert de ontknoping. Jack Sparrow slaagt erin om eindelijk het hart van Davy Jones te pakken te krijgen. Maar een fractie van een seconde voordat hij het doorboort en Davy Jones naar de kelder jaagt, doorsteekt Davy Jones eerst het hart van Will Turner. Een schok gaat er door de bemanning van het schip van Jack Sparrow. Maar een schok gaat tevens door dat van de bemanning van de Vliegende Hollander: het mysterieuze schip heeft een kapitein nodig. Langzaam komen de bemanningsleden op de dode Will Turner af; wanneer ze zijn hart uit zijn lichaam halen, zal hij de plek van Davy Jones innemen als nieuwe kapitein van de Vliegende Hollander. Het schip zakt vervolgens in de diepte van de maalstroom en Elizabeth ziet haar man verdwijnen, overtuigd dat ze hem nooit meer terug zal zien.

Maar dan ineens, wanneer Kapitein Sparrow en zijn bemanning in een gevecht met Lord Beckett ten onder dreigen te gaan, komt de Flying Dutchman weer boven water. Het schip en zijn bemanning staan niet langer meer in dienst van Lord Beckett, waardoor het aan de zij van de Black Pearl vecht om Lord Beckett te verslaan. Beckett is sprakeloos en kan geen bevelen meer geven. Terwijl zijn bemanning van het schip vlucht, verdwijnt Beckett met schip en al de diepte in.

Al het leed lijkt geleden en de piraten kunnen eindelijk opgelucht ademhalen. Maar helemaal "eind goed al goed" is het niet, althans niet voor het kersverse echtpaar Will en Elizabeth Turner. Nu Will de nieuwe kapitein van de Vliegende Hollander is, is hij ertoe veroordeeld om met zijn bemanning de taak van Davy Jones over te nemen. Hij kan voortaan maar één dag op land komen, om vervolgens tien jaar lang op zee zielen naar het hiernamaals te begeleiden. Elizabeth en Will aanvaarden hun lot gelaten, en genieten intens van hun ene dag samen, voordat Will aan het eind van de dag voor 10 jaar naar zee vertrekt.


[bewerk] Slot
De bemanning van de Black Pearl heeft dezelfde dag gebruikt om eens flink te feesten en bij te komen van alle inspanningen. Maar als Mr. Gibbs de volgende dag zijn roes heeft uitgeslapen, en Jack Sparrow twee zojuist door hem versierde dames zijn mooie schip wil laten zien, komen ze erachter dat Barbossa de Black Pearl weer eens heeft gekaapt. Hij is er met de bemanning en de speciale navigatiekaarten op uitgetrokken om op zoek te gaan naar de Bron van de Eeuwige Jeugd. Maar.... Jack Sparrow zou Jack Sparrow niet zijn als hij dat niet van tevoren zag aankomen: Wanneer Barbossa enkele uren later de navigatiekaart uitrolt, blijkt het midden van de kaart er door Jack al uitgesneden te zijn. Gibbs en Jack nemen afscheid en Jack stapt in een roeiboot op zoek naar nieuwe avonturen.

Een toegift na de aftiteling van de film toont de eerstvolgende dag dat Will bij zijn vrouw mag zijn, tien jaar na hun laatste keer samen. Voordat Will weg was, was Elizabeth al zwanger van een kind. Bij zonsondergang verschijnt De Vliegende Hollander aan de horizon, met Will Turner vol verwachting op de mast van het schip. Aan land treft hij Elizabeth. En zijn negen jaar oude zoon Will Turner. Bij zijn aankomst is een groene lichtflits te zien. Schrijvers Ted en Terry hebben later bevestigd dat dit een teken is dat Wills vloek is opgeheven door Elizabeths lange wachten, en dat Will nooit meer terug hoeft te keren naar de Dutchman.

Noot: In de oorspronkelijke, onbewerkte versie werd in een gesprek tussen Tia Dalma en Davy Jones duidelijk dat Davy Jones ontslagen zou worden van zijn taken wanneer hij na tien jaar op zee zijn geliefde weer in zijn armen kon sluiten. Dat Davy Jones wraak nam op Calypso nam doordat ze die dag niet op kwam dagen, was daardoor beter te begrijpen. Dit stukje uitleg is echter gesneuveld bij het inkorten van de film. De toegift lijkt daardoor voor Will en Elizabeth aanmerkelijk wranger dan het "in werkelijkheid" is.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
crusher

avatar

Man Aantal berichten : 213
Registration date : 22-11-07

Cheetah Profiel
Partner: plusja
Ouders:
Leeftijd: 2 maand

BerichtOnderwerp: Re: Wat is jou lievelings film?   zo dec 02, 2007 6:43 pm

(zelf geschreven???)

jurassic park1-2-3
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
plusja

avatar

Vrouw Aantal berichten : 261
Registration date : 16-09-07

Cheetah Profiel
Partner: /
Ouders: zaphod en duma
Leeftijd: 1 jaar

BerichtOnderwerp: Re: Wat is jou lievelings film?   zo dec 02, 2007 6:47 pm

neej joh van wikepida
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Duma
Admin
Admin
avatar

Vrouw Aantal berichten : 433
Leeftijd : 23
Registration date : 10-09-07

Cheetah Profiel
Partner: Zaphod
Ouders: Onbekend
Leeftijd: 1,5 jaar

BerichtOnderwerp: Re: Wat is jou lievelings film?   ma dec 03, 2007 6:43 pm

WHOEHOE PIRATES THE BEST!!!!
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Gesponsorde inhoud
BerichtOnderwerp: Re: Wat is jou lievelings film?   

Terug naar boven Ga naar beneden
 
Wat is jou lievelings film?
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Cheeta world :: Algemeen :: Off-game :: Films-
Ga naar: